در هوای گرم, مواظب گرمازدگی باشید

چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۵ 734 3 دقیقه
در هوای گرم, مواظب گرمازدگی باشید

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به گزارشات سازمان هواشناسی در مورد گرم شدن هوا, هموطنان عزیز مراقب گرمازدگی باشند

دکتر روزبه رجائی گفت: با توجه به گزارشات سازمان هواشناسی در مورد گرم شدن هوا, از هموطنان عزیز خواهشمندیم به موارد زیر توجه کنند.
وی گفت: به هم خوردن تعادل در مکانيسم هاي تنظيمي گرماي بدن ، گرمازدگي ناميده مي شود و توليد گرما در بدن بعلت افزايش شديد حرارت محيط و ناتواني در دفع حرارت ايجاد شده و به اين ترتيب باعث گرمازدگي مي شود .

دکتر رجائی در مورد علائم گرمازدگی گفت : فرد گرمازده اغلب خسته و گيج مي شود و ممکن است دچار برخي علائم از قبيل سردرد ، گرفتگي عضلات ، پوست خشک و داغ ، تهوع يا استفراغ ، سنکوپ ، تشنج ، اختلالات ريتم قلب ، اختلال تکلم ، افت فشار خون ( به دليل از دست دادن آب بدن و اتساع عروق محيطي ) ، رنگ پريدگي ، نبض ضعيف ، هذيان ، کاهش حجم ادرار و در موارد پيشرفته عدم هوشياري شود که در صورت عدم رسيدگي به بيمار مي تواند کشنده باشد .
وی در مورد عوارض گرمازدگی افزود: در صورت عدم تشخيص يا انجام ندادن مراقبت هاي لازم ، احتمال بروز عوارض و حتي مرگ و مير در اين افراد بالاست و عوارضي مانند : نارسايي کليه ، مشکلات تنفسي ، عوارض مغزي ، عوارض قلبي - عروقي ، شوک و اختلالات انعقادي ، عوارض کبدي و گوارشي و اختلالات الکتروليتي مرگ و مير روي مي دهد .

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی در مورد اقدامات اوليه برای گرمازدگی گفت :جهت کمک به فردي که دچار گرمازدگي شده است ،‌ بايد وي را به مکاني خنک مثل زيرسايه بان يا اتاق برده ، لباس هاي وي را از بدن خارج نمود و بيمار بايد استراحت کرده ودر صورت لزوم از پنکه براي خنک کردن او استفاده شود , به هنگام ضرورت بايد از اکسيژن استفاده شود و سريعاً به مرکز درمانی مراجعه شود و در صورت لزوم تجويز سرم وريدي براي رفع کمبود مایعات بدن و اختلالات الکتروليتي به وجود آمده لازم است .
دکتر رجائی ادامه داد: استحمام با آب سرد ممکن است سبب شوک و مرگ بيمارشود ، لذا بهتر است با آبي که ۲ تا ۳ درجه خنک تر از دماي بدن بيمار باشد بيمار را خنک کرد و بايد به بيمار مايعات خنک خورانده شود تا دماي بدن وي به حدود دماي طبيعي برسد .

دکتر رجائی توصیه کرد:  بایستی از پوشيدن لباسهاي ضخيم و غيرقابل نفود در فصول گرما که مانع تبخير عرق و دفع گرما مي شود ، خودداري کرد و هنگام فعاليت شديد بدني به قدر کافي مايعات نوشيد و بطور کلي ، بايد از فعاليت شديد در آب و هواي گرم و به ويژه مرطوب اجتناب کرد و اگر هوا گرم و خشک باشد و تهويه کافي هم وجود داشته باشد بهتر از هواي گرم و مرطوب مي باشد.


شناسه مطلب 70821
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * لغو پاسخ
آخرین رویداد ها و اطلاعیه ها

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: