برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : شنبه 14 تير 1393
کد 1075

افزایش ماموریت های مربوط به افت قند خون اورژانس 115/جلوگیری از افت قند با مصرف خرما در ایام روزه‌دار

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یکباره دچار افت قند نشود

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یکباره دچار افت قند نشود .

دکتر روزبه رجائی غفوری، با بیان اینکه در شش روز نخست ماه مبارک رمضان، مرکز اورژانس تبریز 47 مورد عملیات بخاطر افت قند خون، کاهش فشار خون و یا ضعف و بی حالی داشته است در توصیه به روزه داران، گفت:در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسب‌تر و سالم‌تر از رژیم غذایی کم‌فیبر است.

وی با بیان اینکه "خرما"با دارا بودن پتانسیل‌های لازم نیاز تغذیه‌ای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را فراهم می‌کند، گفت:مصرف خرما در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه، قند خون کاهش یافته در دوران روزه‌داری را جبران می‌کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است را به تحرک وا می‌دارد.

وی بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان را رژیمی دانست که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد و افزود: در زمان افطار قند خون در پایین‌ترین حد خود قرار دارد که می‌تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و‌ با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما می‌توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با تاکید بر اینکه وعده افطاری بهتر است با خرما،‌ آب‌ گرم، ‌چای‌ کمرنگ و شیر‌ شروع شود، اظهار کرد:با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می‌کند.

وی در خصوص فیزیولوژی روزه داری نیز با بیان اینکه سوخت و ساز غذا در بدن انسان حدود 8ساعت پس از آخرین وعده غذایی یعنی 8ساعت پس از زمانی که جذب مواد مغذی موجود در غذای مصرفی خاتمه می یابد، دچار تغییر می شود گفت: در شرایط طبیعی، قند موجود در بدن که به آن گلوکز می گویند و در کبد و عظلات ذخیره می شود منبع اصلی انرژی بدن به حساب می آید.

  • نوشته شده
  • در شنبه 14 تير 1393
  • توسط حبیب حسینقلی زاده