برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : يکشنبه 29 تير 1393
کد 1095

بیماران قلبی در گرمای هوا نیز مراقب باشند

پایگاه 217 تبریز بیمار قلبی 59 ساله ، که دچار ایست قلبی-تنفسی شده بود را احیا کرد

پایگاه 217 تبریزمورخه 26/04/1393  بیمار قلبی 59 ساله  که در خیابان آزادی تبریز دچار ایست قلبی-تنفسی شده بود را احیا کرد

رئیس مرکزمدبربت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجانشرقی با اشاره به حادثه روی داده گفت:هرساله با شروع فصل گرم و گرمای طاقت‌فرسای تابستان، شاهد بستری شدن بسیاری از بیماران بویژه بیماران قلبی در بیمارستان‌ها هستیم چرا که بسیاری از این بیماران از تاثیرات زیانبار گرما بر سلامت‌‌شان بی‌اطلاع بوده‌اند و نمی‌دانستند که رعایت نکردن توصیه‌های پزشکی در این فصل گرم موجب عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامت و حتی مرگ آنان می‌شود.  

دکتر رجائی گفت: همان‌‌طور که سرمای زیاد در زمستان می‌تواند برای قلب مشکلاتی ایجاد کند، گرما نیز می‌تواند باعث تشدید ضایعات عروق کرونر شده و منجر به سکته قلبی در فرد شود؛ معمولا در هوای سرد مقاومت عروق کرونر بالا می‌رود و قلب باید با نیروی بیشتری انقباض یابد، اما در گرما مقاومت محیطی به علت تبادلات حرارتی کم‌شده و عروق سطحی گشاد می‌شود، در نتیجه حجم خون برگشتی به قلب زیاد و کار قلب زیادتر خواهد شد که حالت تنگی نفس و افزایش ضربان قلب را در فرد ایجاد می‌کند.

وی در ادامه افزود: همچنین می‌توان گفت در فصل سرما یک آرامش نسبی در انسان پدید می‌آید؛ در حالی که هوای گرم باعث عصبانیت و پرخاشگری فرد می‌شود که این حالت عصبی خود عامل تشدید کار قلب و تپش آن خواهد شد و اگر عروق کرونر قلب، تنگ شده باشد احتمال ابتلا به سکته قلبی بالا می‌رود.

دکتر رجائی برای کاهش تاثیرات گرما به بیماران قلبی گفت: به بیماران قلبی توصیه می‌کنم سعی کنند عصر و غروب از منزل خارج شوند، زیرا صبح زود با این‌که درجه حرارت پایین است، چندان مناسب حال آنان نیست و ممکن است به علت شروع کار، مشکلاتی برای آنان در این ساعات اولیه روز ایجاد شود. این افراد حتما روزی 8 لیوان آب و مایعات حتی در مواقعی که تشنه نیستند، استفاده کنند و همیشه همراهشان آب یخ باشد، اما باید به این نکته توجه داشته باشند که آب یخ را یکباره مصرف نکنند بلکه باید جرعه جرعه آن را بنوشند زیرا آب بسیار سرد و یخ، باعث اسپاسم در کرونر‌ها‌شده و خطرناک است. همچنین افراد دچار ناراحتی قلبی همیشه همراه خود یک دستمال نمدار داشته باشند تا مدام پشت گردن، گردن، جلوی سینه و پیشانی‌شان را خنک کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکزمدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی:طی تماسی که با مرکز اپراتوری اورژانس 115 تبریز در مورخه 26/04/193 ساعت 09:15 صبح  انجام شده بود،از ایست قلبی-تنفسی مردی در خیابان آزادی تبریز خبر دادند.

حسینقلیزاده گفت:با اعزام پایگاه 217 فوریتهای پزشکی به محل حادثه و انجام اقدامات پیش بیمارستانی و احیا قلبی – تنفسی،بیمار 59 ساله را با علائم حیاتی انتقال داده و تحویل بیمارستان شهید محلاتی گردبد.  
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 29 تير 1393
  • توسط حبیب حسینقلی زاده