برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : دوشنبه 27 مرداد 1393
کد 1146

اقدامی اورژانسی برای تکنسین های اورژانس

تائید سختی کار کادر اورژانس 115، گرفتار در بروکراسی های اداری

قانون ارتقای بهره‌وری خدمات بالینی سلامت؛ قانونی است که مشمول تکنسین‌های اورژانس 115 نیز می‌شود، اما متاسفانه هنوز راهکار اجرایی آن در اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی دیده نشده است و گویی به صورت سلیقه‌ای با این موضوع برخورد می‌شود.

 به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجانشرقی، هر چند مدتهاست در وزارت خانه ی بهداشت و درمان که زیر نظر معاونت راهبردی ریاست جمهوری است، تلاش می شود سختی کار تکنسین های فوریتهای پزشکی افزایش داده شده و مدت خدمت آنها، تا 20 سال کاهش یابد، اما تصویب این قانون هنوز راه به جایی نبرده است.

 در صورت تصویب این مبحث، تکنسین‌های اورژانس پس از 20 سال کار در این حوزه به صورت کامل یعنی با حقوق و مزایای 30 ساله بازنشست خواهند شد؛ چرا که یک تکنسین، واقعا توان 30 سال خدمت را ندارد.

 حسینقلی زاده در ادامه گفت:بحث بعدی که در این حوزه مدنظر است، موضوع کارانه حوزه پیش بیمارستانی است که برای این مطلب در قانون برنامه پنجم توسعه پیش بینی شد که در بند ب ماده 37 بحث انتقال مصدومین نیز مشمول استفاده از 10 درصد بیمه شخص ثالث (که به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تخصیص می‌یابد) شود.

 نکته جالب توجه اینکه با وجود تصویب و ابلاغ این موضوع در قانون، اما هنوز اجرایی نشده است، در تدوین آیین نامه مورد نظر نیز مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی از همان روزهای نخست، نظرات اجرایی خود را اعلام کرده، اما هنوز ابلاغی صورت نگرفته است.

 وی گفت:این ها قوانینی هستند که تصویب شده اند، اما اجرایی شدن آنها مدتهاست پشت گوش انداخته می شود.

 حسینقلی زاده افزود:چندی پیش خبری مبنی بر زیر تیغ رفتن یکی دیگر از تکنسین های اورژانس 115 شنیده شد، عمل جراحی که در پی بروز مشکلات و بیماری اسکلتی این تکنسین بدلیل فشار کاری سنگین به وجود آمده است.

 گاه گاهی خبرهایی از مصدومیت تکنسین های اورژانس 115 آن هم حین کار به گوش می رسد، خبرهایی از این دست؛ از کارافتادگی پیش از موعد؛ ،جراحی های مکرر، بروز بیماریهای اسکلتی در تکنسین های اورژانس 115.

 نمونه ی این خبرها "تصادف مرگبار آمبولانس با پیکان"؛ " مصدومیت تکنسین اورژانس 115 حین ماموریت" هر از چند گاهی در خروجی خبرگزاری ها قرار می گیرد، بی آنکه پیگیری های لازم از وضعیت بهبود و رسیدگی مسئولان ذیربط به این تکنسین ها مخابره شود.

 انجام روزانه چند ماموریت که در اکثریت آنها، برای نجات مصدومان باید این مصدومان با برانکارد حمل شوند، نشست و برخاستهایی که در مسیر انتقال مصدوم به پای آمبولانس انجام می شود، استرسها و فشار روانی ،تکان های شدید آمبولانس در مسیر انتقال و در نهایت رساندن مصدوم به بیمارستان، صدمات جبران ناپذیری را برای تکنسین ها به وجود می آورد.

 در کنار این خلاء های قانونی بحث کمبود نیروی انسانی در مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی نیز به دلیل کمبود جذب، به مشکلات تکنسین های اورژانس دامن می زند، چرا که با توجه به اینکه نیروی انسانی ظرفیت کشیک ایستادن محدودی دارد و با توجه به تخصصی بودن کار، عملا نمی توان از هر نیرویی در این مرکز استفاده کرد.

 نباید از برخی محدودیت ها و تخصص گرایی در جذب نیرو، در این مرکز نیز غافل بود، شاغلین بخش فوریتها و حوادث پزشکی نه تنها، باید مذکر باشند بلکه در مورد تخصص آنها نیز فقط تکنسین فوریتهای پزشکی، کارشناس پرستاری، کارشناسی یا کاردانی اتاق عمل و کاردانی و کارشناسی هوشبری می توانند حضور پیدا کنند.

 سختی کار تکنسین های مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی در مقایسه با سایر رشته ها قابل قیاس نیست، معمولا تکنسین های اورژانس 115، بدور از محل سکونت و خانواده های خود هستند، و با توجه به این توصیفات متقاضی برای این رشته کم است و فارغ التحصیلان در بازار کار، بیشتر ترجیح می دهند در بیمارستانها کار کنند.

 آمار دقیقی از شیوع افسردگی در بین این گروه وجود ندارد، ولی در بین همکاران اورژانس 115 مشاهده می شود که وقتی به گزارش صحنه هایی که شاهد وقوع آن بودند می پردازند، شدیدا خود و خانواده هایشان تحت تاثیر قرار می گیرند.

 علی رغم اینکه، فعالیت بعنوان یک تکنسین فوریتهای پزشکی، کاری انسان دوستانه و ارضا کننده است ولی به خاطر برخی مشکلات اعم از مشاهده ی مداوم صحنه های خودکشی، تصادف و قتل غیر قابل تحمل است، چنانچه گاها، برخی صحنه ها چنان فجیح و تاثیر گذار است که، تکنسین های اورژانس 115، سعی دارند به نوعی از مجموعه جدا شوند.

 وی گفت:با وجود تمام مخاطراتی که تکنسین‌های اورژانس 115 را حین انجام ماموریت تهدید می‌کند، اما اورژانس پیش بیمارستانی هنوز جزو مشاغل سخت و پرمخاطره محسوب نشده و پرسنل آن نیز از پوشش بیمه‌ای مربوطه برخوردار نیستند و گویا برای آنکه اورژانس 115 نیز هم ردیف دیگر سازمان‌های امدادی نظیر امداد و نجات هلال احمر و آتش نشانی قرار گیرد، باید حکم حقوقی کارکنانش اصلاح شود؛ اصلاح حکمی که علیرغم تمام پیگیری‌ها هنوز راه به جایی نبرده است


منبع خبرگزاری ایسنا منطقه آذربایجان شرقی...

  • نوشته شده
  • در دوشنبه 27 مرداد 1393
  • توسط حبیب حسینقلی زاده