مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجانشرقی، با بیان این مطلب گفت: ساعت 12:30 ظهر امروز _ 2بهمن_ در تماسی با اتاق فرمان فوریتهای پزشکی شهرستان بناب اعلام شد، 3تن از اعضای یک خانواده در شهر بناب ، دچار گاز گرفتگی شده اند.
حبیب حسینقلی زاده گفت: خوشبختانه در این حادثه یک زن میانسال به همراه دو فرزند خود با تلاش کارکنان اورژانس 115 بناب از مرگ حتمی نجات یافتند.
وی یادآور شد: بنابر تشخیص تکنسین های اعزامی فوریتهای پزشکی به محل حادثه، گازهای حاصل از شعله های بخاری، نداشتن فضای مناسب برای تبادل هوا، کمبود اکسیژن و نیز نصب غیر اصولی دودکش و نبود تهویه مناسب در منزل، عامل مسمومیت این 3 تن اعلام شده است.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان از شهروندان خواست در صورت استفاده همزمان از بخاری و آبگرمکن در محیط هایی با مساحت کم که احتمال گاز گرفتگی را افزایش می دهد، حتی الامکان روزنههایی برای ورود هوا به منزل در نظر داشته باشند.
وی با بیان اینکه سایز لوله دودکش باید برابر یا بزرگتر از خروجی باشد، اظهارکرد: لولههای دودکش باید فاقد شکستگی در بدنه خود باشند و دودکش هر واحد مسکونی باید مستقل بوده و در مسیر آن تا پشتبام درز و ترک خوردگی وجود نداشته باشد.
حسینقلی زاده یادآور شد: وجود درز و ترکخوردگی در بدنه دودکشهای داخلی میتواند سبب انتشار گازهای سمی به واحدهای مسکونی دیگر شود.
قرار دادن لوله بخاری در آب، قرار دادن آجر به روی شعله خوراکپزی و ... از اعمال ناصحیحی است که گاهی افراد با کماطلاعی از عواقب آن و دست زدن به چنین اقداماتی، موجبات مرگ خود و خانوادهشان را رقم میزنند.