برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : شنبه 11 بهمن 1393
کد 1364

مصدومان را خودسرانه درمان نکنید

20 کشته و 28 مصدوم در 10 روز گذشته، نشان از مثبت بودن، آهنگ منحنی تصادفات رانندگی در سطح معابر و جاده های آذربایجان شرقی است، به طوری که در چند روز گذشته شاهد، رشد فزاینده و تاسف بار تلفات جانی ناشی از تصادفات جاده ای در این استان هستیم

20 کشته و 28 مصدوم در 10 روز گذشته، نشان از مثبت بودن، آهنگ منحنی تصادفات رانندگی در سطح معابر و جاده های آذربایجان شرقی است، به طوری که در چند روز گذشته شاهد، رشد فزاینده و تاسف بار تلفات جانی ناشی از تصادفات جاده ای در این استان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، تردیدی نیست که مرگ نابهنگام یک انسان که از قضا اکثراً جزو نیروهای کارآمد، جوان و موثر جامعه هستند، چه آسیب هایی را از نظر روحی و روانی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می سازد.

هر چند محاسبه ی خسارات مادی وارده از فوت نیروهای کارآمد به بهانه ی تصادفات رانندگی، مبهوت کننده؛ اما امکان پذیر است؛ ولی شاید هزینه های روحی که این تصادفات رانندگی و تلفات ناشی از آن بر پیکر جامعه ی انسانی وارد می کند؛ غیر قابل جبران باشد.

صبح امروز _ 11 بهمن _ خبری از روابط عمومی، اورژانس 115 استان نقل شد که در آن 6 هم استانی ( 3 کودک، 2 زن و یک مرد) شب گذشته در پی سانحه ی سقوط پیکان به داخل آب در جاده تبریز - آذرشهر، ورودی خسروشاه، جان باختند.

بلافاصله همین منبع خبری از واژگونی یک دستگاه خودروی سواری پیکان در جاده ی اهر-ورزقان در ساعت 6:45 صبح امروز خبر داد که در آن حادثه نیز یک دختر 16 ساله پس از انتقال به بیمارستان فوت کرده و یک دختر 16 ساله دیگر و 3 مرد دیگر به سن های 23، 30 و 50 ساله نیز راهی بیمارستان شدند.

آمار مرگ و میر در جاده های آذربایجان شرقی در چند روز گذشته به این دو حادثه ختم نمی شود، در حادثه ی رانندگی دیگر نیز در  ساعت 7:30 صبح _ 9 بهمن_ در محور اهر- تبریز یک خودروی سواری روآ با یک دستگاه تریلر برخورد کرد و متعاقب آن 4 زن و یک مرد که همگی از کارکنان آموزش و پرورش بودند، جان باختند.

برخورد 36 دستگاه خودروی سواری با 2 کشته و 5 مصدوم

براساس همین گزارش، صبح همان روز، یعنی نهم بهمن ماه، در ابتدای آزاد راه تبریز - زنجان، به دنبال وقوع یک تصادف زنجیره ای و برخورد 36 دستگاه خودروی سواری سبک و سنگین، یک نفر در محل جان باخت و 6 نفر دیگر راهی بیمارستان شدند که به علت وخیم بودن وضعیت عمومی یکی از مصدومان، وی نیز در بیمارستان امام رضا جان خود را از دست داد.

در گزارش های سوانح دیگری که در چند روز گذشته به خبرگزاری ایسنا ارائه شده است، در برخورد دو خودرو سواری پژو در ساعت 4:40 صبح هشتم بهمن ماه، برخورد دو خودرو سواری پژو پارس با مینی بوس در همان روز در ساعت 7 و همچنین برخورد خودرو سواری روآ با اسکانیا در ساعت 7:30  همان روز در محور اهر- تبریز، در مجموع 6 نفر راهی بیمارستان شدند.

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان طی روزهای گذشته همچنین از واژگونی دو دستگاه خودروی سواری پیکان و پژو به فاصله زمانی 30 دقیقه، در جاده بستان آباد- سراب خبر داده بود که طی این دو حادثه نیز در مجموع 9 نفر راهی بیمارستان شدند.

 برخورد پژو با تیر چراغ برق 4 جوان را ناکام گذاشت

برخورد پژو با تیر چراغ برق در کمربندی میانی تبریز از دیگر حوادث رانندگی در چند روز گذشته بود که به گفته ی حسینقلی زاده، این حادثه ساعت 1 بامداد  _ 2 بهمن _ به سامانه ی 115 استان گزارش شد و در پی وقوع آن سانحه،  سه جوان در محل فوت کرده و یک جوان دیگر در  بیمارستان جان باخت.

در بین این گزارشات به نقل از منبع خبری اورژانس 115 تبریز، مرگ یک زن 50 ساله عابر در خیابان راسته کوچه تبریز و مصدومیت کودک 9 ساله در عصر روز دوم بهمن نیز به چشم می خورد.

واژگونی یک دستگاه پژو در کیلومتر 5 جاده ی ملکان-میاندوآب با یک کشته و دو زخمی از دیگر حوادثی بود که به خبرگزاری ایسنا گزارش شد.

در اتوبان کسائی تبریز که سابقه ی زیادی در تصادفات عابر پیاده و تصادفات زنجیره ای دارد، در چند روز گذشته، شاهد برخورد یک دستگاه خودروی سواری سمند با عابر پیاده بودیم که این حادثه منجر به قطع پای عابر پیاده شد.

وضعیت راه ها نیز بی تاثیر نیست!

به گزارش ایسنا: وقوع این تصادفات در بازه ی زمانی یک بهمن تاکنون، نشان از بی توجهی و قدرت ریسک بالای مردم در حین رانندگی به خصوص در روزهای بارانی و برفی دارد.

البته ناگفته نماند که وضعیت محورهای مواصلاتی نیز در وقوع این تصادفات بی تاثیر نبوده است، به طوری که عمده تصادفات با فوت و جرح بالا، در محور تبریز - اهر و اهر- ورزقان رخ داده که مدتی است وعده ی اصلاح و ارتقای آنها داده شده است، ولی دقیقا مشخص نیست که چه زمانی این وعده عملی خواهد شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان نیز با ابراز تاسف از وقوع این سوانح در محورهای مواصلاتی استان؛ از شهروندان خواست، حین وقوع سانحه رانندگی برای تسهیل عبور و مرور آمبولانس های اورژانس با تجمع در محل حادثه ایجاد راهبندان نکرده و برای امدادرسانی فوریت های پزشکی مسیرگشایی کنند.

دکتررجائی غفوری تاکید کرد: رانندگان باید هنگامی که صدای آژیر آمبولانس را می شنوند خودرو را به سمت راست جاده هدایت کرده و راه را جهت عبور سریع آمبولانس و خودروهای امدادی اورژانس باز کنند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان از عموم هموطنان خواست در هنگام مشاهده سوانح رانندگی پیش از اطمینان از وجود مصدوم با اورژانس تماس نگیرند، چرا که در موارد متعددی پس از اعزام آمبولانس ها به محل حادثه متوجه می شویم که هیچ مصدومی وجود ندارد و در صورت تماس نیز آدرس دقیق ارائه دهند.

مصدومان را خودسرانه درمان نکنید!

وی با تاکید بر حفظ آرامش از سوی شهروندان در حین ارائه مشخصات حادثه به اپراتور اورژانس گفت: در برخی موارد با راهنمایی اپراتورهای اورژانس که کارشناس پرستاری هستند، می توان با انجام حرکات ساده قبل از رسیدن عوامل اورژانس، تا حد زیادی در زنده ماندن مصدوم سهیم باشند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه در حین وقوع سانحه ی رانندگی، شهروندان باید از هرگونه دخالت و درمان خودسرانه مصدومان خودداری کنند؛ از رانندگان خواست، وقتی بر سر صحنه تصادف حاضر می شوند و مصدوم در ناحیه کمر و یا گردن اظهار ناراحتی می کند، با توجه به اینکه احتمال ضایعه ی نخاعی وجود دارد، مصدوم را به هیچ عنوان حرکت ندهند و فقط مصدوم را با پتو بپوشانند تا زیاد احساس سرما نکند.

به گفته ی دکتر رجایی غفوری تمام اقشار جامعه اعم از دانشجویان، دانش آموزان، رانندگان، زنان خانه دار، کارکنان ادارات دولتی و غیر دولتی، نیروهای نظامی و انتظامی می توانند با آموزش مهارت های لازم جهت امدادرسانی و کمک به مصدومان و پیشگیری از حوادث و سوانح و بیماری های اورژانسی، در کاهش مرگ و میر و آسیب ها و معلولیت های جسمی و روانی ناشی از آن موثر باشند.

رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان آذربايجان شرقي نیز رسيدن فصل سرما و بارش برف و برودت هوا را مصادف با وقوع حوادث تلخ و ناگوار دانست و توصيه هايي را براي عموم رانندگان، به ویژه رانندگان وسايل نقليه عمومي، باربري و مسافربري بيان کرد.

 

سرهنگ ناصر ميکائيلي گفت: بارش برف و برودت هوا باعث مي شود که بعضي از رانندگان از وسايل گرمايشي غير استاندارد در وسايل نقليه خود از قبيل گاز پيک نيک استفاده کنند که این امر زمینه ساز وقوع حوادث ناگوار آتش سوزي می شود.

 

وي افزود: تکرار اعمال مخاطره آميز امري نادرست است و کليه رانندگان بايد از تجربيات سوانح رانندگی رخ دادخ درس عبرت گرفته و از وسايل گرمايشي مناسب و استاندارد در وسايل نقليه خود استفاده کنند تا علاوه بر سلامت خود و سرنشينان وسيله نقليه، ايمني در رانندگي را فراهم کنند.

 

سرهنگ ميکائيلي تشریح کرد: برنامه دقيق جهت رانندگي و تعيين محل هاي مناسب استراحت در مسيرهاي بين راهي، استفاده از لوازم و سيستم‌هاي گرمايشي استاندارد، رعايت قوانين و مقررات رانندگي و پرهيز از عجله بي مورد موجب مي شود که سفرهاي کاري، تجاري، زيارتي و تفريحي با ايمني همراه شود.

 

گزارش از : اعظم قربانی

  • نوشته شده
  • در شنبه 11 بهمن 1393
  • توسط حبیب حسینقلی زاده