رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی گفت:همکاران فوریتهای پزشکی در مواجه با بیماران عفونی و ریوی دقت لازم را انجام دهند،که امکان سرایت این بیمارایها به دیگر بیماران هست
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای فصلی گفت:آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe ) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس ایجاد میشود،این نوع ویروسها درپرندگان و پستانداران اثر میگذارند.این بیماری باعث عفونت حاد تنفسی میشود که با سردرد ناگهانی،درد ماهیچه،تب وضعف و بیحالی شدید نمایان میشود.این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سینه پهلوشود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد . در حالت معمولی دوره بیماری 6 الی 7 روز است
دکتر رجائی در رابطه با افرادی که مستعد این بیماری هستند گفت:بیمارانی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوآنزا را افزایش میدهند ،همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. چون این بیماری واگیر دار است در مکانهای عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد میباشد .
وی در مورد علائم آنفلوآنزای فصلی گفت:تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، استفراغ. گلودرد خارش بدن کوفتگی از علایم شایع بیماری هستند.
دکتر رجائی برای عوارض این بیماری بیان کرد:هرچند دورهٔ معمولی بیماری 6 الی 7روز است اما چون در جریان آنفلوآنزا فصلی میکروبهای دیگری به بدن حمله میکنند ازاینرو سبب پیدایش عفونتهای ثانوی به خصوص در دستگاه تنفس هم میگردند و این بدان معنا است که آنفلوآنزا مقاومت بدن را کم کرده و آن را برای دچار شدن به بیماریهای دیگر آماده میسازد. به کار بردن ماسک، گند زدائی هوای اتاق بیماران و جدا کردن سریع مبتلایان از افراد سالم تا حدی مانع شیوع آنفلوآنزا میشود.
وی در مورد علائم آنفلوآنزای فصلی توضیح داد:ابتدا خشکی گلو، آبریزش بینی و احساس زخم درگلو ایجاد می شود و سه تا چهار روز بعد علائمی مانند تب، سرفه، درد بدن، سر درد، و خستگی ایجاد می شوندوتب بدن معمولاً بالای 3/38 درجه میگرددوآبریزش بینی گاهی تا یک هفته بطول می انجامد.
دکتر رجائی در رابطه با علائم و درمان بیماری آنفلوآنزای فصلی افزود:پزشکان بیماری را از روی علائم آن تشخیص می دهند. با این وجود آزمایشهایی جهت کمک به تشخیص وجود دارند،داروهای ضد ویروسی برای کاهش شدت و طول مدت علائم وجود دارند اما مصرف مایعات، استراحت و بخور برای مرطوب کردن مجاری تنفسی کمک کننده است .
وی در مورد مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها در بیماری انفلوآنزای فصلی تصریح کرد:مصرف آنتی بیوتیکها تاثیری در درمان آنفلوآنزا ندارد و درخواست تجویز آنتی بیوتیک از پزشک بی مورد است چون آنتی بیوتیک تنها برعفونت باکتریایی تاثیردارد.
وی در توصیه های آخر خود برای پیشگیری آنفلوآنزای فصلی گفت:مکرر دستان خود را بشوئید: شایعترین علت ابتلا به آنفلوآنزا لمس چشم، دهان، بینی، با دستان آلوده به ویروس می باشد، پس دستهای خود را تمیز نگه دارید، از فردی که به آنفلوآنزا مبتلا شده فاصله بگیرید و اگرخود بیمارشدید،حتما در منزل استراحت کنید و در زمان سرفه و عطسه حتما از دستمال کاغذی استفاده کنید تا مانع انتشار قطرات شود، پس توصیه های بالا را باید تا یک هفته رعایت کرد، تا احتمال ابتلاء شما به آنفلوآنزا کاهش یابد
این بیماری به علت شدتی که دارد باعث تحمیل هزینه های زیاد به جامعه میشود که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد: غیبت دانش آموزان از مدرسه، غیبت کارمندان از محل کار خود، ابتلا به عوارض شدید این بیماری مثل سینه پهلو و احتیاج به بستری فرد و همچنین هزینه های بیمارستانی به ویژه اختلال در سایر فعالیتهای روزانه فرد را دارد.