برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : يکشنبه 12 شهريور 1391
کد 140

70 درصد بودجه حوادث، باید در پیشگیری و آمادگی هزینه شود

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بر تخصیص بودجه سالانه خاص حوادث برای تمامی واحدهای دانشگاهی تاکید کرد.

 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بر تخصیص بودجه سالانه خاص حوادث برای تمامی واحدهای دانشگاهی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان، دکتر حامد جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، در خصوص تجربه ی اورژانس 115 تبریز در جریان وقوع زلزله اخیر در منطقه ارسباران گفت: اصولاً باید 5 درصد بودجه واحد ها برای حوادث در نظر گرفته شود و 70 درصد بودجه اختصاص داده شده باید در مراحل پیشگیری و آمادگی هزینه شود.

وی با انتقاد از مقاوم ساز نبودن سازه های ساخته شده بعنوان بیمارستان و مراکز درمانی از طرف وزارت راه و شهرسازی و آسیب پذیری شدید این سازه ها گفت:متاسفانه بیمارستان هریس که دو سال قبل به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شده بود، در زلزله مذکور بشدت آسیب دید و از چرخه عملیات خارج شد.

وی یادآور شد:با وجودیکه تخریب بیمارستان هریس و عدم تکمیل بیمارستان ورزقان، عملیات امدادرسانی را با مشکل مواجه کرده بود؛ با این حال اقدام به موقع اورژانس در راه اندازی بیمارستان صحرایی در مناطق خواجه و ورزقان تا حدودی از تجمیع مصدومین زلزله کاست.

دکتر جعفرزاده با اشاره به استقرار 2 بیمارستان صحرایی در مناطق خواجه و ورزقان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و جامعه ی پزشکی در کمتر از 11 ساعت بعد از وقوع زلزله گفت: پیشرفتها بقدری محسوس بود که نیازی به کمک سایر کشورها در امداد رسانی احساس نمی شد.

وی از برپایی بیمارستان صحرایی در کمترین زمان ممکن در جریان وقوع زلزله بعنوان سند افتخاری برای مجموعه ی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و تجربه ای برای سالهای آینده یاد کرد.

 

تعریف خطوط ویژه VIP  از طرف شرکت مخابرات ایران برای مدیران

 

وی با اشاره به مقاوم نبودن ساختمان   EOCدانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت:این زلزله فرصت خوبی برای بررسی نواقص و رفع آنها است و باید برای بحرانهای آتی تهیه لجستیک حمل ونقل جهت بیمارستان صحرایی در نظر گرفته شود.

دکتر جعفرزاده قطع ارتباطات مخابراتی و اختلال جدی در ارتباطات به علت ترافیک بعد از حادثه که باعث کاهش هماهنگی نیروهای امدادی گردید را از دیگر چالشهای اورژانس 115 در جریان زلزله اخیر برشمرد و خواستار تعریف خطوط ویژه VIP  از طرف شرکت مخابرات ایران برای مدیران و پرسنل دانشگاههای علوم پزشکی بمنظور فرار از ترافیک مخابراتی در چنین شرایطی شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با اشاره به ضعف ارتباطات بی سیم ناوگان اورژانس کشور بر لزوم تقویت و استفاده از سیستمهای پیشرفته مخابراتی در اورژانس با همکاری شرکت ارتباطات و بر مبنای مقررات رادیویی شد.

وی لزوم گسترش خدمات امداد هوایی با توانایی پرواز در شب را از دیگر ضرورتهای بحران های آتی برشمرد و گفت:با توجه به گستردگی جغرافیایی مناطق زلزله زده و کمبود بالگرد با محوریت امداد هوایی، این نقیصه در جریان زلزله اخیر حائز اهمیت بود.

 

مداخله ی نیروهای غیر تخصصی، روند امداد رسانی را مختل می کند

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان عدم درک صحیح برخی مسئولین از حیطه ی وظایف تکنسین های اورژانس 115 را از دیگر چالشهای مرکز 115 در جریان زلزله اخیر عنوان کرد و افزود: متاسفانه این امر باعث مداخله ی برخی ارگان ها در حیطه ی وظایف نیروهای این مرکز بود.

وی در این خصوص با اشاره به ضرب و شتم یکی از تکنسین های اورژانس 115، توسط یک افسر نیروی انتظامی، در جریان امداد رسانی به زلزله زدگان در شهرستان هریس گفت: متاسفانه افسر نیروی انتظامی با مداخله در روند انجام وظیفه ی این تکنسین، خواستار جابجایی اجساد زلزله زدگان بود.

وی با بیان اینکه حیطه ی وظایف تکنسین های اورژانس 115، رسیدگی به مصدومین حادثه است نه جابجایی متوفیان گفت:این تکنسین مشغول امداد رسانی به یک زلزله زده بود که متاسفانه بدلیل ممانعت از جابجایی اجساد زلزله زدگان، از سوی افسر نیروی انتظامی مورد ضرب و شتم قرار می گیرد.

دکتر جعفرزاده با بیان اینکه شرایط حاکم در زلزله ی اخیر یک موقعیت بحرانی بود گفت:متاسفانه در موقعیتهای بحرانی، دخالتهای بی مورد و خارج از حیطه ی تخصص برخی مسئولین در روند انجام کار گروهای تخصصی، نه تنها در کاهش مشکلات تاثیری ندارد؛ بلکه صدمات جبران ناپذیری نیز بر روند امداد رسانی تحمیل می کند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان یادآور شد: کشیک شبانه روزی، دوری از خانواده، حضور در محیطهای نامتعارف و خارج از حیطه ی اداری و تردد در جاده ها، استرس و سختی کار در بین همکاران مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی را افزایش می دهد در حالی که مداخله ی برخی افراد غیر متخصص در روند کار آنها، مشکلات این قشر را دو چندان و استرس کار را افزایش می دهد.

انجام 1668 عمل جراحی بر روی مجروحان زلزله 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان در مجموع عملکرد بموقع اورژانس 115 در زلزله منطقه ارسباران را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: عملکرد اورژانس 115 در مقایسه با فجایع مشابه در کشور و منطقه قابل تقدیر است.

وی با یادآوری اینکه در روز اول  صرفا نیروهای اورژانس در منطقه فعال بودند و از روزهای بعدی نیروهای بهداشتی نیز به منطقه اعزام شدند گفت:  در مجموع در طی 11 روز اول وقوع زلزله، 14 هزار و 15 تن در مناطق زلزله زده ویزیت شدند و بطور میانگین بیش از 30 پزشک روزانه 100 نفر را مورد مداوا قرار می دهند.

وی با اشاره به حضور 3 دستگاه اتوبوس آمبولانس و یکدستگاه بالگرد اورژانس در منطقه در سه روز اول بعد از زلزله گفت: اورژانس 115 استان با مديريت به موقع، توانست با اعزام 160 آمبولانس در ساعات اوليه وقوع زلزله به منطقه، در انتقال مصدومان اين حادثه كمك شاياني داشته باشد.

وی در تشریح عملکرد اورژانس 115 در خصوص جراحی های صورت گرفته بر روی مصدومین زلزله گفت: در مجموع 1668 مورد جراحی در بیمارستانهای استان در بخش های اتاق عمل و اورژانس بر روی مصدومین صورت گرفت.

دکتر جعفر زاده یادآور شد: از این تعداد 162مورد در بخش اورژانس بیمارستان سینا، 508 مورد در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا، 213 مورد عمل جراحی در بخش اورژانس بیمارستان شهدا صورت گرفته است.

وی همچنین از انجام 62 مورد عمل جراحی در بخش اورژانس شهید محلاتی و 71 مورد در بخش اورژانس بیمارستان عالی نسب خبر داد.

به گفته ی جعفرزاده در مجموع 652مورد عمل جراحی در بخش اتاق عمل در جریان وقوع این زلزله در بیمارستانهای استان صورت گرفته است که از این تعداد 401 مورد در بیمارستان امام رضا و 205 مورد در بخش اتاق عمل بیمارستان شهدا انجام شده است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان یادآور شد: در بخش اتاق عمل های بیمارستانهای عالی نسب، شهید محلاتی، و بیمارستان سینا نیز به ترتیب 20، 14و 12مورد عمل جراحی، بر روی زلزله زدگان شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس انجام شده است.

  • نوشته شده
  • در يکشنبه 12 شهريور 1391
  • ساعت 08
  • توسط حبیب حسینقلی زاده