برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : پنجشنبه 23 شهريور 1396
کد 2117

شست خبری رئیس مرکزمدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی به مناسبت چهل ودومین سالروزتاسیس اورژانس در کشور

دکتر فرزاد رحمانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت روز اورژانس در سالن اجتماعات مرکز فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی برگزار شد؛ به تشریح برنامه های هفته اورژانس اشاره کرد و گفت: طی 25 الی 31 شهریورماه سال جاری، برنامه های متنوعی در هفته اورژانس طراحی شده است.
دکتر فرزاد رحمانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت روز اورژانس در سالن اجتماعات مرکز فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی برگزار شد؛ به تشریح برنامه های هفته اورژانس اشاره کرد و گفت: طی 25 الی 31 شهریورماه سال جاری، برنامه های متنوعی در هفته اورژانس طراحی شده است.
 مراسم نکوداشت همکاران بازنشسته اورژانس استان، مراسم اختامیه مسابقه نقاشی با پروانه های کودکان درباره جامعه پرسنل اورژانس، رژه‌ی خودرویی اورژانس، بازدید و انتخاب گایگاههای نمونه استانی، انتخاب و معرفی منتخبین نمونه مرکز ، افتتاح پایگاه خواجه دیزج و اسپیران، دیدار تکنسین‌های فوریت پزشکی از آسایشگاه جانبازان فجر، غبار روبی مزار شهدا و مراسم کوه‌پیمایی پرسنل در کوه عون ابن علی(ع) از جمله برنامه های نکوداشت هفته اورژانس در این استان می توان نام برد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی از طرح" اورژانس یار" برای اولین بار در کشوربرای آمادگی مضاعف استان برای رویدادفرهنگی2018در مدارس استان خبرداد.
وی افزود: نخستین فاز این پروژه ویژه 18 هزار نفر دانش آموز پایه نهم مدارس و دو هزار نفر مربیان سلامت و آمادگی جسمانی خواهد بود که در فازهای بعدی سایر ارگان‌ هایی که می توانند بعنوان first responder ایفای نقش کنند سه موضوع "احیای قلبی ریوی پایه"، " نحوه رها سازی اصولی مصدوم" و " مدیریت اولیه صحنه بحران" توسط40 استاد متخصص طب اورژانس و کارشناسان مجرب اورژانس در مدت سه ماه آموزش داده خواهد شد.
دکتررحمانی دومین پروژه مختص تبریز ۲۰۱۸ را آموزش زبان برای تکنسین و اپراتورهای مرکز دانست و اذعان کرد: اولین جلسه کلاس آموزش زبان انگلیسی هفته گذشته آغاز شد و تا سال 2018 ادامه خواهد داشت که در این کلاس ها بیشتر به کاربرد نحوه شرح حال گیری، صحبت با مصدوم و همراه بیمارگردشگرخارجی  پرداخت می شود.
وی در ادامه به سومین پروژه از طرح های ورژانس استان برای تبریز 2018 اشاره کرد و  گفت: تمامی آمبولانس های مرکز فوریت های پزشکی استان مجهز به دستگاه شوک برای امداد رسانی به مصدومین هستند که این طرح از مدتی قبل آغاز شده بود وتکمیل شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث ‌وفوریت ‌های پزشکی آذربایجان شرقی به دیگر اقدامات ارزشمند وحیاتی انجام گرفته در کلانشهر تبریز گفت برای اولین بار در سطح کشور ودر شهر اولین ها با همکاری شورای شهر و شهرداری تبریز ، درخواست تهیه ونصب وراه اندازی  دستگاه اتوماتیک شوک AED جهت نصب در مراکز پر تردد و پر ازدحام از جمله مراکز خرید و بازار تبریزو ائل گولی و میدان ساعت و... است. این دستگاه به هنگام نیازبصورت اتوماتیک وضعیت قلبی بیمار را آنالیز کرده و در صورت لزوم شوک می دهد که البته آموزش بهره ‌برداری از آن نیز به صورت همگانی توسط مرکز اورژانس استان وهمکاری صداوسیما انجام خواهد شد.

 وی در خصوص اهمیت اجرای این طرح نیز گفت: در دنیا میزان بقاء بیماران در موارد ابتلا به ایست قلبی با ایجاد شوک در دقایق اولیه ارتباط تنگاتنگ دارد و میزان بقا در زمان ترخیص را افزایش می دهد.
وی به بهره‌ برداری پایگاه خواجه دیزج و اسپیران در هفته اورژانس خبر داد و گفت: پس از افتتاح این دو پایگاه در تبریز به پوشش ۶۸ درصدی خواهیم رسید.

این مقام مسئول گفت:مرکز فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی برخوردار از 102 پایگاه استانی است که از این تعداد 22 پایگاه مستقر در تبریز، 2 پایگاه موتوری در دست خرید و یک پایگاه هوایی هلی کوپتر ویک دستگاه اتوبوس آمبولانس  است و سه دستگاه موتورلانس در حال خرید می باشد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه بازار تاریخی تبریز در رویداد فرهنگی تبریز 2018 نیز گفت: برای جابجایی گردشگرانی که در محوطه بازار سرپوشیده دچار مشکل اورژانسی  شوند برای نخستین بار در کشور مینی آمبولانس نیز در نظر گرفته ایم.واین امر با مشارکت مدیریت بحران استانداری وشهرداری در حال نهائی شدن است.
وی همچنین گفت: با همکاری اورژانس کشور 2 دستگاه آمبولانس CBRNE( شیمیایی، بیولوژیکی ورادیولوژی و هسته ای )و تجهیزات متناسب با آن در حال خرید است و در مواقع بحران مرتبط استفاده خواهد شد.
دکتررحمانی در خصوص وضعیت ناوگان آمبولانس اورژانس نیز گفت: هم اکنون عمر متوسط آمبولانس های موجود در مرکز 9 سال است که در استانداردها این عدد 7 سال تعریف شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد ماموریتهای اورژانس مربوط به شهر تبریز است گفت: حدود20 درصد تماس های مردمی با اپراتوری اورژانس نیز مربوط به مزاحمان تلفنی است وباعث می شود انرزی اورژانس بجای ارائه خدمت به نیازمندان اورژانس ،تلف شود.
26شهریور چهل ودومین سالروزتاسیس اورژانس 115 در کشور است
  • نوشته شده
  • توسط علی احمد ی نیا
نظرات شما
captcha refresh