بر اثر استفاده از پنیر خامه ای تاریخ گذشته در یک مدرسه شبانه روزی دخترانه در شهرستان هریس بخش خواجه، 15 دانش آموز راهی بیمارستان شدند.
بر اثر استفاده از پنیر خامه ای تاریخ گذشته در یک مدرسه شبانه روزی دخترانه در شهرستان هریس بخش خواجه، 15 دانش آموز راهی بیمارستان شدند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان گفت: با گزارش مورد مسمومیت در ساعت 22 شب گذشته _ 30 آبان_ ، پایگاههای 2 و 10 تبریز، هریس، خواجه، ینگجه و شیخ رجب به محل اعزام و 15 دانش آموز مسموم شده را به بیمارستان سینای تبریز منتقل کردند.
حبیب حسینقلی زاده با بیان اینکه مسمومیت غذایی معمولا چند ساعت بعد از مصرف غذا با علایمی همچون تهوع، استفراغ، درد شکم، تب و اسهال شروع میشود گفت: با این حال مسمومیتهای غذایی قابل پیشگیری هستند و با رعایت نکات بهداشتی و تشخیص سالم بودن غذا میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
وی مصرف آب و مواد غذایی آلوده، مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، گوشت خام یا آلوده دام، پرندگان و ماهی، لبنیات تاریخ گذشته، قارچها و فلزات سنگین را مهمترین عوامل ایجاد مسمومیت در انسان عنوان کرد.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی در یخچال میتواند موجب فاسد شدن محیط داخل یخچال شود، گفت: باید داخل یخچال به فواصل مشخص شسته شود. همچنین باید از قرار دادن غذاها به مدت طولانی و میوه و سبزی نشسته در یخچال خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین راه درمان مسمومیت و اسهال، جبران آب و الکترولیتهای از دست رفته با مصرف «ا.آر.اس» و حذف عامل بیماری است گفت: درمانهای غیراختصاصی اولیه بسیار با اهمیت هستند.
حسینقلی زاده ادامه داد: بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند که هنگام مسمومیت و اسهال، باید اسهال را متوقف کنند، در حالی که اسهال باعث خروج باکتریهای نامناسب موجود در روده میشود و در بهبود مسمومیت ناشی از این باکتریها موثر است.