سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی، از آماده باش 12 دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه اتوآمبولانس و 40 تکنسین فوریتهای پزشکی در تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح شهر تبریز خبر داد.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی، از آماده باش 12 دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه اتوآمبولانس و 40 تکنسین فوریتهای پزشکی در تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح شهر تبریز خبر داد.
دکتر رسول صادق در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، با اعلام این خبر گفت: این آمبولانس ها در 4 نقطه از شهر از جمله بازار، راسته کوچه، مصلی و میدان ساعت که محل تجمع هیاتهای مذهبی و عزاداری است، مستقر خواهند شد.
وی با اشاره به رواج بازار نذر و احسان در ایام عزاداری امام حسین (ع)، از خیرین خواست تا در استفاده از مواد اولیه برای تهیه غذاهای نذری، دقت لازم را داشته باشند و از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه، مواد غذایی بدون مشخصات و تاریخ گذشته و بدون پروانه بهره برداری و مجوز بهداشتی، بپرهیزند و در تهیه مواد غذایی نکات بهداشتی را رعایت کنند.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان همچنین از مردم بخصوص افرادی که تحت نظر پزشک، رژیم غذایی خاصی دارند خواست تا در مراسم های عزاداری در مصرف نذری های اهدایی، جانب احتیاط را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در چنین مجالسی مواد غذایی مختلفی در اختیار عموم قرار می گیرد رعایت اعتدال درمصرف غذا بخصوص در دیابتیها وکسانیکه فشار خون بالا دارند وآنهاییکه مبتلا به بیماریهای قلبی پیشرفته ویا گوارشی هستند حائز اهمیت است.
دکتر صادق با بیان اینکه مسمومیت غذایی معمولا چند ساعت بعد از مصرف غذا با علایمی همچون تهوع، استفراغ، درد شکم، تب و اسهال شروع میشود گفت: با این حال مسمومیتهای غذایی قابل پیشگیری هستند و با رعایت نکات بهداشتی و تشخیص سالم بودن غذا میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان ادامه داد: بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند که هنگام مسمومیت و اسهال، باید اسهال را متوقف کنند، در حالی که اسهال باعث خروج باکتریهای نامناسب موجود در روده میشود و در بهبود مسمومیت ناشی از این باکتریها موثر است.