به گزارش روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آئین گرامیداشت سالروز تاسیس اورژانس با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، فرماندار تبریز، مدیر کل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای، اساتید و مسئولان دانشگاهی و استانی و پرسنل مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه به همراه خانواده روز پنج شنبه سی ام شهریور ماه 1402 در سالن زکریای رازی دانشکده داروسازی برگزارشد.
برگزاری مراسم خانوادگی گرامیداشت روز اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
مراسم خانوادگی گرامیداشت چهل وهشتمین سالروز تاسیس اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آئین گرامیداشت سالروز تاسیس اورژانس با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، فرماندار تبریز، مدیر کل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای، اساتید و مسئولان دانشگاهی و استانی و پرسنل مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه به همراه خانواده روز پنج شنبه سی ام شهریور ماه 1402 در سالن زکریای رازی دانشکده داروسازی برگزارشد.
دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در این مراسم ضمن خیر مقدم و تبریک فرا رسیدن اعیاد و هفته وحدت و تبریک روز اورژانس پیش بیمارستانی گفت: بدون شک همراهی خانواده های پرسنل اوژانس باعث می شود همکاران ما به خوبی و با آرامش در محل های حادثه به موقع حاضر شده و خدمات اورژانسی و درمانی را به نحو شایسته ای به انجام برسانند.
وی با بیان اینکه اهمیت نجات جان انسان از نظردینی، اخلاقی و علمی امر مهمی است افزود: در سوره مائده آیه شریف 32 قرآن نیز آمده است "هرکس جان یک نفر را نجات دهد گویا جان تمامی انسانها را نجات داده است."
وی با بیان اینکه کارشناسان اورژانس اولین گروه درمانی هستند که بر سربالین بیماران حاضر می شوند ادامه داد: زمان یا همان زمان طلایی برای نجات جان انسانها بسیار مهم است از این رو در مجموعه اورژانس افرادی پرورش و آموزش داده شده اند که در کمترین زمان ممکن و دربدترین شرایط انسانها، این زمان طلایی را رعایت کرده و خدمات با کیفیتی به بیماران ارائه می کنند.
وی افزود: اخلاق حرفه ای و دلسوزی مکمل توانمندی علمی این گروه درمانی است و ما به عینه در دوران کرونا نیز شجاعت، فداکاری و ایثارگری این عزیزان را شاهد بودیم و در این راه چندین شهید مدافع سلامت در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی تقدیم شده است.
وی ضمن تقدیر از خدمات مجموعه اورژانس در راهپیمایی اربعین حسینی و استقرار در مرزهای کشورمان به منظور امدادرسانی به زائرین کربلا گفت: همکاران ما خدمات شایستهای را در اربعین حسینی داشتند و این بزرگواران در صحنه های حساس سیل و زلزله نیز حضور پررنگ و تاثیرگذاری داشته اند.
وی توسعه ارائه خدمات رفاهی به مجموعه اورژانس را ضروری دانست و گفت: ما در تلاش هستیم تا در کنار توانمندسازی همکارانمان در مجموعه اورژانس نسبت به ارتقای مسائل مالی و رفاهی این مجموعه اهتمام بیشتری داشته باشیم.
محمد باقر هنربر مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز ضمن تقدیر و تشکرازخدمات پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی، گفت: خدمات ارزنده شما در حوادث جاده ای، انفجار وآتش سوزی، سیل، زلزله و.... غیر قابل انکار بوده و خدمات ایثارگرانه شما در دوران کرونا نیز زبانزد همه محافل است.
وی ادامه داد: نیروهای اورژانسی در برف و کولاک درجاده های صعب العبور حضور داشته و در مواقع حساس نوزادانی در آمبولانس های اورژانس بدنیا می آیند و به همراه مادرانشان نجات می یابند و شما فرشتگان نجات، جان هزاران انسان را نجات می دهید.
وی افزود: کشورما یکی از مخاطره آمیزترین کشورهای دنیا است و شش درصد تلفات بلایای طبیعی در کشور ما به وقوع می پیوندد.
وی افزود: از15 مخاطره شناسایی شده در کشور، سیل و زلزله از بزرگترین مخاطرات استان ما است و متاسفانه در هر نیم ساعت یک نفر بر اثر حوادث جادهای جان خود را از دست میدهد از این رو ما نیازمند فرهنگ سازی در این عرصه هستیم.
هنر بر ادامه داد: 70 درصد کشور ما روی گسل قرار دارد و 50 درصد مناطق کشور نیز در معرض خطر سیل قرار دارد و این آمار برای ما یک هشدار است.
وی توجه به پیشگیری در مقابله با حوادث طبیعی را ضروری دانست و گفت: برای جلوگیری از خسارات اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و تلفات انسانی باید اقدامات لازم با همکاری مدیریت بحران استان و پدافند غیرعامل و سایر همکاران انجام گیرد تا تلفات جانی و مالی به حداقل برسد.
وی در خاتمه سخنانش از خدمات ویژه و ارزنده همکاران اورژانس پیش بیمارستانی بویژه در امر خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی، برگزاری مانور های آموزش که نقش اساسی را در ارتقاء سطح آمادگی و فرهنگ سازی در سطح جامعه داشتند تقدیر و تشکر کرد.
دکتر اصغر جعفری روحی، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه در 14 آذر ماه 1353 با ریزش سقف فرودگاه مهرآباد تعداد 16 نفر جان خود را از دست دادند و 21 نفر مجروح شدند، در آن زمان هیچ سیستم اورژانسی نبود و مسئولین به فکر شدند تا سیستم اورژانس پیش بیمارستانی تاسیس شود و اولین بار در 26 شهریور 1354 اولین سیستم اورژانس پیش بیمارستانی در کشور ایجاد شد و هم اکنون بعد از چهل و هشت سال با سیستم های پیشرفته و بروز همکاران ما درپایگاه های اورژانس مشغول فعالیت هستند.
وی در پایان صحبت های خود از حمایت های رئیس و مسئولین دانشگاه، مجموعه مسئولین استانی، حامیان مالی و مخصوصا خانواده های پرسنل اورژانس و فوریت های پزشکی تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است در این مراسم از خانواده های شهدای مدافع سلامت و شهید راه خدمت و بازنشستگان این مجموعه با اهداء لوح سپاس و هدیه تقدیر و تشکر بعمل آمد.