برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : شنبه 17 فروردين 1392
کد 371

مرد 49 ساله دومین قربانی واژگونی تراکتور در کمتر از 5 روز

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با اشاره به وقوع دو مورد واژگونی منجر به فوت تراکتور در یک هفته گذشته گفت: همزمان با فصل بهار و رونق کشاورزی، تردد بیش از حد ادوات کشاورزی کند رو، نه تنها جان رانندگان تراکتور، بلکه جان مسافران و رهگذاران را نیز تهدید می کند.

رسول صادق گفت: متاسفانه با شروع فصل زراعی در کمتر از 5 روز، دو تن بر اثر واژگونی تراکتور جان خود را از دست دادند.

وی گفت: 30 دقیقه بامداد روز گذشته _ 15 فروردین _ یک مرد 49 ساله در منطقه آخمقیه تبریز بر اثر واژگونی تبریز جان خود را از دست داد.

وی با بیان اینکه در 11 فروردین امسال نیز در جاده ی خواجه تبریز، سه راهی امند نیز یک جوان 17 ساله بر اثر واژگونی تراکتور جان خود را از دست داده بود گفت: متاسفانه بی‌احتیاطی در استفاده از این دستگاه و روباز و سنگین بودن آن منجر به فوت استفاده کنندگان از آن می شود و یا صدمات غیر قابل جبرانی به سرنشینان وارد می کند.

به گفته صادق، وجود روستاهای حاشیه جاده، وجود اراضی کشاورزی در حاشیه راههای اصلی و فرعی، تردد انواع اداوات کشاورزی در حاشیه راههای خلاف جهت، مجهز نبودن به علائم هشدار دهنده مانند مثلت خطر شب رنگ و حرکت با چراغ خاموش ... از جمله عواملی است که در وقوع تصادف تراکتور تاثیر بسزایی دارد.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با تاکید بر بازديد لاستيك ها قبل از استفاده از تراکتور یادآور شد: ترکیدگی لاستيك هاي آسيب ديده موجب می شود تراكتور از كنترل خارج شده و باد كم لاستيك موجب آسيب داخل آن و باد زياد لاستيك موجب پرش چرخ هاي جلو در برخورد باسطح ناهموار شده و خارج شدن كنترل ماشين از دست راننده مي شود.

بازديد سپرها، بازديد سكو و پله ها، بازديد لوله هاي سوخت رساني، بازديد قابليت ديد راننده، بازديد ترمزها، بازديد فرمان، بازديد وسايل روشنايي، تنظيم صندلي راننده نیز از دیگر مواردی بود که رسول صادق تاکید کرد، رانندگان قبل از استفاده از تراکتور به آنها توجه ویژه داشته باشند.

وی یادآور شد: طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، رانندگان تراکتور هنگامی که به ناچار باید از سطح راه استفاده کنند، حتما چرخ های سمت راست تراکتور را در قسمت شانه راه قرار دهند تا مانع حرکت سایر وسایل نقلیه نشوند و از آوردن وسیله نقلیه که چراغ خطر عقب ندارد به خصوص در شب به سطح راهها خودداری کنند.

وی از رانندگان تراکتور خواست برای کاهش خطرات ناشی از استفاده از این وسیله قبل از توقف، چرخيدن و يا كم كردن سرعت، علامت دهند و در بزرگراه ها در صورت امكان براي توقف به طرف شانه دست راست جاده حركت كنيد.

وی با اشاره به سنگینی این وسیله و نیز بالا بودن احتمال واژگونی خودرو گفت: در هنگام توقف روي سطوح لغزنده مانند يخ، برف، زمين نرم و يا كود دامي، ترمز را چندين بار بالا و پايين كنند، تا تراكتور متوقف شود.

صادق واژگون شدن تراكتور، سقوط از تراكتور، له شدن زير تراكتور، زير گرفتن، تصادف با وسايل موتوري ديگر و گير افتادن در محور توان دهي از جمله حوادثی برشمرد که یک راننده تراکتور با آنها مواجه است و گفت: براساس ارزیابی های صورت گرفته از صحنه های تصادف تراکتور، حدود سه چهارم آسيب هاي واژگوني تراكتور، ناشي از واژگون شدن به پهلو است.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه حدود 17 درصد تصادفات كشنده مربوط به حركت تراكتور در جاده هاي عمومي است گفت: رانندگان در حین حرکت در جاده های ایمنی باید استفاده از علامت خودرو هاي كندرو، استفاده از چراغ هاي هاي اخطار دهنده در جلو و عقب تراكتور، استفاده از آينه هاي بغل و داخل كابين را بمنظور کاهش تلفات رعایت کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان، در 6 ماهه نخست و در فصل زراعی سال گذشته، 10مورد تصادف تراکتور به مرکز فوریتهای پزشکی استان گزارش شده بود که در مجموع منجر به فوت 7تن و مصدومیت 6 تن شده است.

از این تعداد 5 مورد بدلیل واژگونی تراکتور، 3 مورد بعلت برخورد با موتور سیکلت و دو مورد دیگر نیز بعلت برخورد تراکتور با یک دستگاه خودروی پیکان و عابر پیاده به وقوع پیوسته است.

  • نوشته شده
  • در شنبه 17 فروردين 1392
  • ساعت 22
  • توسط حبیب حسینقلی زاده