وقوع رعد و برق شديد و برخورد صاعقه، 3 چوپان را راهی بیمارستان کرد.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه آذربایجانشرقی، با اعلام این خبر گفت:در پی گزارش یک مورد صاعقه زدگی در روستای کسانک از توابع شهرستان اهر به اپراتور مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان، بلافاصله تکنسین های پایگاه ستارخان به محل حادثه اعزام شدند.
حبیب حسینقلی زاده گفت: با توجه به بارش شدید باران و صعب العبور بودن مسیر منتهی به محل حادثه، امکان تردد با آمبولانس نبود و همکاران اورژانس، پیاده خود را به محل حادثه رساندند.
وی گفت: در این حادثه 2 مرد 30 ساله و یک پسر بچه 8 ساله که مشغول چرای گوسفندان در ارتفاعات روستا بودند، دچار سوختگی از ناحیه دست و بدن شده بودند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان گفت: بعد از انجام اقدامات پیش بیمارستانی بر روی مصدومان سانحه صاعقه زدگی، 3 مصدوم به بیمارستان اهر منتقل شدند.
وی با اشاره به بارش های متوالی و متعاقب آن بروز رعد و برق در این فصل سال گفت: کسانی که منازل شان در ارتفاعات و بالای تپه ها قرار گرفته یا در طبقات بالایی برج های بسیار بلند مقیم هستند برای دوری از خطرات احتمالی ناشی از رعد و برق باید به منظور جلوگیری از آتش سوزی ناشی از صاعقه، نسبت به نصب برق گیر در ساختمان های بلند اقدام کنید.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان حدالامکان باید در زمان بروز صاعقه از در، پنجره، بخاری دیواری، شوفاژ و دیگر وسایل هادی و فلزی دوری کنند و پرده ها را بکشند گفت:باید دوشاخه تمام وسایل برقی مثل رادیو، تلویزیون، تلفن و رایانه را از برق خارج و هواکش را خاموش کرد.
وی با بیان اینکه روشن بودن چراغ برخلاف تصورعامه باعث بروز خطر برق گرفتگی نمی شود گفت:از رفتن به حمام و دوش گرفتن باید پرهیز شود، چون ممکن است آب و لوازم فلزی حمام باعث انتقال جریان الکتریسیته به بدن شود.
حسینقلی زاده در خصوص توصیه های لازم برای کمک به افراد صاعقه زده گفت:افراد به واسطه برخورد صاعقه ممکن است دچار اختلالات عصبی (کاهش سطح هوشیاری، فراموشی، تشنج، سوزن شدن انتهای دست و پا، لکنت زبان و کوری و کری موقت)، اختلالات قلبی ـ عروقی (نامنظم شدن ریتم قلب و افزایش فشار خون )و سوختگی ناشی از برق گرفتگی شوند، اما نگرانی اصلی در مورد آسیب های ناشی از رعد و برق احتمال ایجاد ایست قلبی یا تنفسی است.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان یادآور شد: باید تنفس مصدوم را بررسی کرد، و در صورتی که مصدوم تنفس نداشت، باید به او نفس مصنوعی داد.
وی با بیان اینکه هنگام برق گرفتگی، برق در محل تماس وارد بدن شده و از مسیرهایی که کم ترین مقاومت را دارند مثل اعصاب و رگ های خونی می گذرد و در جایی که بدن با یک سطح فلزی یا زمین تماس پیدا می کند ، خارج می شود گفت:بیشترین آسیب درون بدن رخ داده و اغلب سوختگی های ناشی از صاعقه زدگی سطحی و کوچک است بنابراین پس از اقدامات اولیه، مصدوم باید برای معاینه داخلی و بررسی های بیشتر به بیمارستان منتقل شود.