برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهDisaater and Emergency Medical Management Center

فهرست اصلی
تاریخ : دوشنبه 13 خرداد 1392
کد 446

ولادت حضرت قائم (عج) و روز جهانی مستضعفین بر همه منتظران مبارک باد

15 شعبان مصادف با 3 تیر ماه سال 92 اللهم عجل لولیک الفرج

  ولادت حضرت قائم (عج) (255 ه.ق) و روز جهانی مستضعفان 15 شعبان 

حضرت ولی عصر (عج) درنیمهٔ شعبان سال۲۵۵ ه. ق در سامراء به دنیا آمد. وی همنام پیامبر وکنیه‌اش ابوالقاسم است، به عللی بردن نام صریح او نهی شده است.

حجت، قائم، صاحب الزمان، بقیة الله، خلف صالح ازالقاب آن حضرت ومشهور‌ترین آن مهدی (عج) است.

آن حضرت ازطرف پدری، حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابیطالب (علیهم السلام) وازطرف مادری، فرزند نرجس دختر یشوعا، فرزند قیصر روم می‌باشد. مادر حضرت نرجس خاتون (س) ازفرزندان شمعون بن صفا که وصی حضرت عیسی علیه السلام بوده بوده به شمار می‌رود. حضرت نرجس (س) اززنان بافضیلت وکمال بود تا آنجا که عمهٔ امام حسن (ع) حکیمه دخترامام جواد (ع) خود را خدمتگزار وی می‌نامید ومستند‌ترین گزارش میلاد آن حضرت را نقل کرده است... ولادت او به علت تعقیب شدید خلیفه، (چون ولادت حضرت موسی (ع)) بر همگان مخفی بود.

با آنکه اهل سنت اصل اعتقاد به (مهدی (عج)) راقبول دارند ولی ولادت وی را در آینده وآخرالزمان می‌دانند. با این حال صد‌ها دانشمند ومحدث به ولادت او تصریح کرده‌اند.

او در روز هشتم ربیع الاول سال۲۶۰ ه. ق که پدر بزرگوارش شهید شد در پنج سالگی به مقام امامت رسید. آنحضرت به امر خداوند دارای دو غیبت بود.

۱-غیبت صغری: که ازسال۲۶۰ ه. ق شروع شده ودر سال۳۲۹ ه. ق پایان یافت که تقریبا۷۰سال می‌شود (اقوال دیگری نیز گفته شده است).

۲-غیبت کبری: که از سال۳۲۹ ه. ق شروع شد وتا وقتی که خداوند متعال بخواهد وظهور کند ادامه خواهد یافت.

دوران زندگی آنحضرت را می‌توان در چهاربخش خلاصه کرد:

۱- دوران کودکی وحیات پدر: حدود پنج سال

۲- دوران غیبت صغری که با چهار نفر از سفرای خاص خود به ترتیب: «عثمان بن سعید»، «محمد بن عثمان»، «حسین بن روح» و «علی بن محمد سیمری» تماس داشت وسپس به علی بن محمد سیمری دستور داد که جانشین برای خودتعیین نکند.

۳- غیبت کبری: وانتظار آن حضرت وملاقات بعضی با آن حضرت... که آن حضرت دراین زمان، رمام امور را به ولی فقیه (مجتهد جامع الشرایط) سپرده است.

۴- دوران ظهور: دوران درخشان ظهور آن حضرت وحکومت جهانی او.

مهدی آل محمد (عج) کیست و چرا انتظارش را می‌کشیم؟

از مسائلی که شرایع آسمانی بر آن اتفاق نظر دارند، مسئله «مصلح جهانی» است که در آخرالزمان ظهور می‌کند. نه تنها جامعه اسلامی بلکه جامعه یهود و نصاری نیز منتظر آمدن این عدل گس‌تر جهان هستند. با مراجعه به کتابهای عهد عتیق و عهد جدید، این حقیقت روشن می‌گردد.

در این مورد پیامبر گرامی می‌فرماید: «اگر از روزگار، بجز یک روز باقی نماند، همانا خداوند مردی از خاندان من بر می‌انگیزد تا جهان را پر از عدل و داد کند، چنانکه پر از ستم گردیده است.»

بنابر این، چنانکه در پیش اشاره شد اعتقاد به چنین مصلحی مورد اتفاق صاحبان شرایع آسمانی است و نیز روایات فراوانی پیرامون مهدی موعود در کتابهای صحاح و مسانید اهل سنت، وارد شده است و محدثان و محققان اسلامی از فریقین (شیعه و سنی) درباره آن حضرت کتابهای فراوانی تالیف کرده‌اند.

مجموعه این روایات، خصوصیات و نشانه‌های او را بگونه‌ای معین نموده که درست بر فرزند بلافصل امام حسن عسگری یازدهمین امام شیعه تطبیق می‌نماید. بر اساس این روایات، آن حضرت همنام پیامبر گرامی و دوازدهمین پیشوا و از نوادگان حسین بن علی (ع) می‌باشد. مهدی موعود به امر الهی در سال ۲۵۵ هجری به دنیا آمد و هم اکنون بسان سایر افراد به زندگانی خود ادامه می‌دهد البته به صورت نا‌شناس.

لازم به ذکر است که چنین عمر طولانی نه با علم و دانش ناسازگار است و نه با منطق وحی. تاریخ نیز اسامی کسانی را که دارای عمر طولانی بوده‌اند را ثبت نموده است.

قرآن مجید در مورد نوح پیامبر می‌فرماید: نوح در میان قوم خود هزار سال زندگی کرد، مگر پنجاه سال. و درباره حضرت یونس می‌فرماید: اگر او از تسبیح کنندگان نبود، تا روز رستاخیز در شکم او (ماهی) باقی می‌ماند.

همچنین حضرت خضر پیامبر و حضرت عیسی مسیح (ع) از دیدگاه قرآن و به اتفاق آرای مسلمانان جهان هنوز زنده هستند و به حیات خویش ادامه می‌دهند