جهت جلو گیری از سرایت بیماری های واگیردار عفونی اجرای موارد زیر الزامی است .
روش سالم سازی آب آشامیدنی
جوشاندن آب و نگهداری در حالت جوش به مدت 3 دقیقه - گندزدایی با قرص کلر طبق دستورالعمل کارخانه سازنده - استفاده از کلر مادر 3 قطره کلرمادر را به یک لیتر آب اضافه نموده پس از یک ساعت قابل شرب است -استفاده از آبلیمو 5 میلی لیتر یا یک قاشق مربا خوری آبلیمو را به یک لیتر آب اضافه نموده پس از نیم ساعت قابل شرب است - قرار دادن آب در مقابل نور خورشید از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر
روش سالم سازی سبزیجات
مرحله اول - پاکسازی
پاک کردن سبزیجات و خیساندن در آب به مدت 5 دقیقه
مرحله دوم - انگل زدایی
چند قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب اضافه نموده و به هم می زنیم تا کفاب ایجاد شود سپس سبزیجات را به مدت 5 دقیقه در کفاب نگاه میداریم
مرحله سوم - گند زدایی
یک گرم پودر پرکلرین یا نصف قاشق چایخوری سر صاف را در 5 لیتر اب حل نموده و سبزیجات را به مدت 5 دقیقه در این آب نگه میداریم
مرحله چهارم -شستشو و آب کشی با آب سالم