رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان گفت: صدا و سیما بعضا در برخی از برنامه های خود، با انعکاس تصاویر نامناسب وجهه اورژانس 115 کشور را مخدوش میکنند.
حامد جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی ادامه داد: بارها در فیلمها و سریالهای تلویزیونی شاهد بودهایم که شکل ارائه خدمات آمبولانس و اورژانس در بسیاری از فیلمها به طرز غیر حرفهای و غیر پزشکی است و نشان میدهد که کوچکترین مشاورهای با افراد متخصص در این زمینه نمیشود.
وی با اشاره به بخشی از سریال "دودکش" که در شبهای ماه مبارک رمضان از شبکه یک پخش می شود و یکی از برنامه های پربیننده ی صدا و سیما در این ایام است گفت: در حالی که اورژانس به صورت رایگان خدمات ارائه می کند، در بخشی از این سریال شاهد مطالبه وجه نقد توسط عوامل اورژانس 115 هستیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان ادامه داد: ناشیانه ترین بخش این سریال در انعکاس خدمات اورژانس 115 بخشی بود که خانواده مصدوم با 115 تماس می گیرد، در حالی که تکنسین های اعزامی؛ نه تنها لباس متحد الشکل اورژانس را ندارند، بلکه آمبولانس بخش خصوصی به منزل شخص مورد نظر فرستاده می شود.
جعفرزاده با بیان اینکه این اشتباهات در برنامه های تلویزیونی، سهوا صورت می گیرد گفت: متاسفانه این حرکات ناشیانه، چهره اورژانس و کادر خدوم آن را، در جامعه مخدوش می کند و باعث تضعیف روحیه کادر اورژانس 115 می شود.
وی با اشاره به برخی از نقطه ضعفهای صدا و سیما در انعکاس رسالت تکنسین های اورژانس 115 یادآور شد: بهتر است دست اندرکاران صدا و سیما در بخشی از سریالها و فیلمها که به حیطه ی تخصصی برخی از اقشار و حرف ورود پیدا می کنند، از نظرات افراد متخصص در آن زمینه استفاده کنند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با تاکید بر اینکه خدمات اورژانس 115 رایگان است گفت: فعالیت بعنوان یک تکنسین فوریتهای پزشکی، کاری انسان دوستانه و ارضا کننده است ولی به خاطر برخی مشکلات اعم از مشاهده ی مداوم صحنه های خودکشی، تصادف و قتل، غیر قابل تحمل است.
وی بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در بخش اورژانس یک چالش ملی است گفت: هم اکنون در استان آذربایجانشرقی به خاطر کمبود نیرو، اکثر تکنسینها، حداقل 15 شیفت 24 ساعته کار می کند.
به گزارش ایسنا: طبق قوانین ایران، تکنسین های مراکز فوریتهای پزشکی باید 30 سال خدمت کنند در حالی که در کشورهای غربی در مدت 15 تا 20 سال بازنشسته می شوند.
هم اکنون در وزارت خانه ی بهداشت و درمان که زیر نظر معاونت راهبردی ریاست جمهوری است، تلاش می شود سختی کار تکنسین ها افزایش داده شده و مدت خدمت آنها، تا 20 سال کاهش یابد، چرا که یک تکنسین واقعا توان 30 سال خدمت را ندارد.
براساس این گزارش: هم اکنون در سطح استان، 95 پایگاه فعال، بصورت شبانه روزی ارائه خدمات می کنند که در هر شیفت باید دو نفر تکنسین فوریتهای پزشکی کشیک باشند.