مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان، به نگهداری دارو ها دور از دسترس اطفال تاکید کرد.
حبیب حسینقلی زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، با اشاره به مسمومیت کودک 18 ماهه در شهرک باسمنج تبریز در پی استفاده از دارو گفت: متاسفانه این کودک از غفلت والدین خود استفاده کرده، و اقدام به مصرف دارو کرده است.
وی با بیان اینکه چند لحظه سهل انگاری والدین، کم مانده بود به قیمت کودک تمام شود گفت:با انتقال این کودک توسط تکنسین های اورژانس 115، به بیمارستان سینا و انجام اقدامات احیایی، این کودک از مرگ حتمی نجات یافت.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه کودکان معمولا دارو را با آبنبات، شکلات و شربت های خوراکی اشتباه می گیرند گفت: اگر والدین به کودک خود دارو میدهند باید به او تفهیم کنند که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنند.
حسینقلی زاده در خصوص دیگر موارد مسمومیت دارویی کودکان نیز گفت:والدین باید مراقب باشند در هنگام بیماری کودک، دوز تکراری دارو به وی ندهند و برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن را بر اساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک دهند زیرا مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن میتواند ایجاد مسمومیت نماید .
وی تاکید کرد: باید داروها را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری کرد .
براساس این گزارش: مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، میتوانند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد و ۷۰ درصد از مسمومیتهای ارجاع شده به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور، مسمومیتهای دارویی است .