مسمومیت با مونوکسید کربن بازمانده گان خانواده ای را به عزا نشاند
مسمومیت با مونوکسیدکربن خانواده سه نفره (مادربزرگ، مادر و دختربچه 11ساله ای) را در خیابان سرباز شهید تبریز به کام مرگ کشاند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان با بیان اینکه آمبولانسهای پایگاههای 219 و 208 در ساعت 19:10 امشب _ 13 دی_ به محل حادثه اعزام شدند گفت: هر چند تکنسین های حاضر در محل با انجام اقدامات احیایی دو تن از مسموم شدگان را به بیمارستان کودکان تبریز انتقال دادند اما متاسفانه اقدامات احیائی مثمر ثمر نبود، و هر سه اعضای این خانواده به علت مسمومیت با مونو کسید کربن فوت کرده بودند.
حبیب حسینقلی زاده افزود: با توجه به بررسی های انجام شده از صحنه حادثه، گرفتگی مسیر عبور لوله آبگرمکن و درزهای لوله دودکش بخاری، علت حادثه بود.
وی با بیان اینکه تمامی سوخت ها مونوکسید کربن تولید می کنند از عموم مردم خواست، همیشه اتصال لوله بخاری و دوکش را چک کنند.
وی ادامه داد: فضاهای کوچکتر بهترین محل برای کمین مونوکسیدکربن برای قربانیان است، بنابراین همیشه باید منفذی را برای تبادل اکسیژن در فضایی که بخاری وجود دارد ، تعبیه کرد.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان به مردم توصیه کرد: به محض مشاهده فرد دچار گاز گرفتگی، پنجرهها را باز کنید تا هوای تازه به سرعت وارد محیط شود و در صورت امکان، فرد مسموم را به پنجره نزدیک کنید.
حسینقلی زاده افزود: دستمال مرطوبی جلوی دهان و بینی خود بگیرید تا دچار گازگرفتگی نشوید سپس منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید و به سرعت با اورژانس115 تماس بگیرید.
وی اضافه کرد: تا رسیدن اورژانس هیچ ماده خوراکی یا نوشیدنی به فرد دچار گاز گرفتگی ندهید چون به علت حالت تهوع، احتمال خفگی وی بیشتر میشود و نیز باید توجه داشته باشید به زنان باردار، کودکان و سالمندان زودتر از دیگر آسیبدیدهها کمک کنید.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان گفت: سردرد، سرگیجه، استفراغ و کاهش سطح هوشیاری نخستین علائم گازگرفتگی و مسمومیت با گاز منوکسید کربن است.
حسینقلی زاده افزود: برای جلوگیری از وقوع گازگرفتگی باید از وسایل گرمایشی استاندارد استفاده کرد، از مکش کامل و مناسب لولههای بخاری اطمینان یافت و بازبینی مستمر صحت کار وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر دودکش نیز توصیه می شود.