تصویری مبهم در ذهن دارد، دقیق به خاطر نمی آورد، یا نه! شاید هم دوست ندارد خاطره ای تلخ را در ذهن خود مرور کند.
365 روز حسرت؛ تازه اول راه است، خودش می داند و قبول کرده است که زندگی خود را بر سر یک لحظه شادی؛! معامله کرده است.
روزی عاشق هیجان بود و صداهای بلند و گوشخراش؛ اما امروز حتی شنیدن تیک تاک ساعت نیز برایش عذاب آور است ؛ شاید گذر زمان را برایش تداعی می کند بی آنکه خودش برای آینده اش تصمیمی بگیرد.
دستان خود را ضعیف تر از آن می بیند که برای به حرکت درآوردن چرخ های زندگی اش کاری کند؛ اما هر چه هست بد یا خوب قبول دارد، که خودش انتخاب کرده، بی آنکه به در لحظه انتخاب، به عاقبت انتخاب خود اندیشیده باشد.
آرش از آن دست جوانانی بود که دوست داشت، هیجان را تجربه کند؛ اما حالا حتی واژه هیجان نیز برایش عذاب آور است؛ چرا که زندگی و آینده خود را برای تجربه یک لحظه هیجان باخته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، مراسم باستانی چهارشنبه آخر سال به عنوان یکی از جشنهای دیرینه و باستانی ایرانیان است که از گذشتههای دور در میان ایرانیان رایج بوده است اما این سال ها، این جشن ها و این شادی ها با صداهای گوش خراش عجین شده است.
تعدادی از جوانان کشورمان در برخی موارد از روی ناآگاهی به اقداماتی دست میزنند که جز پشیمانی عایدی ندارد و خطرات بسیاری را بر خود و خانواده تحمیل میکنند.
در این میان والدین و خانوادهها نقش بسزایی در آگاهی فرزندان و ایجاد فرهنگ سازی مناسب دارند حتی رسانههای کشورمان نیز با نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال توجه زیادی به خطرات احتمالی ناشی از استفاده از مواد آتش زا و انفجاری نشان میدهند.
نیروی انتظامی به هیچ وجه مخالف شادی مردم نیست
ایجاد فرهنگ مناسب توسط رسانهها و آموزش فرهنگ صحیح در مدارس برای دانشآموزان از دوران کودکی شاید راه حل این مشکل باشد موضوعی که سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان بر آن تاکید دارد.
سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در گفتگو با ایسنا با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی به هیچ وجه مخالف شادی مردم نیست، گفت: در راستای پیشگیری از بروز خطرهای احتمالی مواد محترقه و منفجره در روزهای پایانی و چهارشنبه آخر سال طرح تشدید برخورد با تهیه و توزیع کنندگان مواد محترقه در دستور کار یگانهای انتظامی استان زنجان قرار گرفته است.
این روزها استفاده از مواد آتشزای خطرناک و غیرمجاز توسط نسل جوان افزایش داشته و افزایش کشف مواد محترقه و آتشزای خطرناک توسط ماموران انتظامی گواه این موضوع است تا جایی که سرهنگ اسمعیل پور از افزایش کشفیات مواد محترقه غیر مجاز نسبت به سال گذشته خبر می دهد.
سرهنگ اسمعیل پور از خرید و فروش مواد محترقه بعنوان سوداگری با سلامت مردم یاد کرده و یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و 683 هزار و 151 عدد ترقه غیر مجاز و دست ساز در سراسر استان کشف شده است که در این راستا 55 نفر دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شده اند.
وی با تاکید بر نقش خانواده ها در کنترل حوادث تلخ چهارشنبه آخر سال افزود: والدین حرکات و رفتار فرزندان خود را کنترل و آنها را در استفاده از اینگونه مواد پرخطر آگاه سازند تا شاهد بروز حوادث تلخ در روزهای پایانی سال نباشیم.
حادثه صرفا برای دیگران نیست!
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان نیز تجربه تلخ برخي حوادث در مراسم چهارشنبه آخر سال را به عنوان يك دغدعه و نگراني خانواده ها در آستانه سال جديد دانسته و یادآور شد: باید در نظر داشت که حادثه صرفا برای دیگران نیست.
دکتر روزبه رجایی غفوری اظهار کرد: بعضا قربانیان چهارشنبه آخر سال افرادی هستند که خود در آتش بازی یا ترقه بازی حضور نداشتند و به عنوان یک رهگذار و تماشاگر از انفجار این موا محترقه متضرر شده اند.
وي با اشاره به آمارهاي مربوط به چهارشنبه آخر سال گفت: فقط در چهارشنبه آخر سال گذشته، 19 مورد حادثه گزارش شده بود كه از اين تعداد يك نفر جان باخت و 15 نفر نيز راهي بيمارستان شدند.
دکتر رجائی نیز با تائید نقش والدین در پیشگیری از حوادث اين روز اضافه کرد: والدین با نظارت مستقیم برنوجوانان هم در حین خرید وسایل بی خطر و هم در زمان استفاده از بروز مواد محترقه می توانند مسیر درست را به فرزندانشان نشان دهند و از بروز حوادث احتمالی بکاهند.
وی در رابطه با پیشگیری از بروز حوادث چهارشنبه سوري گفت: بهتر است مواد آتش بازی، از محل های مطمئن تهیه شود و از نگهداری مواد محترقه حتی در مقادیر کم، در منزل جدا جلوگیری کنند.
به گفته دکتر رجائی بيشترين گروه هاي سني در معرض آسيب در چهارشنبه آخر سال گروههاي سني 18 تا 25 سال و نيز گروه سني 10 تا 13 سال است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان از كودكان و نوجوانان خواست از قرار دادن مواد انفجاری در جیب لباس و کیف خوداری کنند، نباید مواد محترقه در ظروف شیشه ای ویا فلزی نگهداری شوند که در صورت انفجار، ذرات شیشه و یا فلز را پرتاب می کند.
خنک نگهداشتن محل سوختگی با آب سرد و شست و شو دادن محل سوختگی اولین توصیه ای بود که دکتر رجائی در برخورد با افراد حادثه دیده از انفجار ترقه داشت و دومین توصیه که دکتر رجائی داشت: اینکه اگر لباس مصدوم به پوست چسبیده از جدا كردن تكه هاي لباس خودداري كنند.
وي با اشاره به اينكه شهروندان در صورت بروز حادثه برای چشم، از مالیدن چشمها و پلک ها خوداری کنند و با گذاشتن وسیله ای مانند لیوان یکبار مصرف بر روی هر دو چشم، مصدوم را سریع به مرکز درمانی چشم انتقال دهند يادآور شد: گذاشتن دستمال و پنبه یا گاز روی چشم یا استفاده از پماد یا قطره چشمی آسیب وارده به چشم را بیشتر می کند.
دکتر رجائی ادامه داد: صداهای ناهنجاری که از مواد انفجاری به وجود میاید، موجب ترس و وحشت در خانمهای باردار شده و احتمال سقط جنین را بدنبال دارد و احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی برای بیماران با سابقه بیماری قبلی بسیار بالاست، لذا اين گروهها خدالامكان از منزل خارج نشوند.
آماده باش ایستگاه های 19 گانه آتشنشانی شهر
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز نیز در گفتگو با ایسنا در چهارشنبه آخر سال از آماده باش ایستگاههای آتش نشانی بمنظور تامین امنیت شهروندان خبر داد.
انوشیروان کرمانی نژاد یادآور شد: در هفته منتهی به چهارشنبه آخر سال علاوه بر آماده باش ایستگاههای 19 گانه آتشنشانی شهر، 22 اکیب گشت آتشنشانی نیز بصورت سیار در حال گشت زنی هستند.
مدیر عامل سازمان ساماندهی میادین و مشاغل شهری نیز در خصوص تمهیدات این سازمان در خصوص برقراری امنیت در چهارشنبه آخر سال و بهره گیری جوانان از برنامه های شاد و بی خطر؛ از توزیع مواد محترقه بی خطر در سطح شهر تبریز خبر داد.
فیروزیان گفت: در این راستا 8 دکه در نقاط مختلف شهر تبریز اقدام به توزیع و فروش مواد آتش زای بی خطر که مورد تائید مراجع ذی صلاح است، می کنند.
به گزارش ایسنا: هر چند با همه این تدابیر و برنامه ریزی ها شاهد بروز برخی حوادث تلخ در چهارشنبه آخر سال هستیم، با این همه انتخاب با خودمان هست؛ اینکه خواسته ها و آروزهایمان را قربانی یک لحظه شادی نکنیم یا حسرت روزهای گذشته، تنها دلخوشی مان باشد......